lunes, 19 de octubre de 2020

TEXT INSTRUCTIU: RECEPTA DELS BUNYOLS

A Mallorca era tradició que les joves oferissin bunyols als seus pretendents el dia 20 d’octubre, vigília de la festivitat de les Verges.


Ingredients per a 22-24 bunyols:

330 g de moniato o patata bollida amb pell

- 55 ml d’aigua teba

- 6 g de llevat premsat

- 15 g de sucre

- 10 g de saïm
230 g de farina fluixa
- 1 ou
- Oli d’oliva per fregir
- Sucre 
o mel per arrebossar els bunyols


Preparació:

1. Pelau i xafau el moniato o la patata bollida amb una forquilla en un bol.

2. Foneu el llevat i el saïm dins l’aigua teba; afegiu-hi el sucre i mesclau-ho bé. Incorporau l’ou.

3. A poc a poc posau la farina i pastau-ho fins que quedi tot unit. Tapau el bol amb un pedaç de cuina i deixau-ho reposar durant 10 minuts en un lloc càlid, sense corrent d’aire, fins que la massa hi hagi pujat.

4. Després, amb les mans banyades d’aigua, agafau porcions de la pasta i formau boletes amb un forat enmig. Reservau-les sobre el marbre untat també d’oli.

5. A continuació, posau oli en una paella profunda (fins a una mica més de la meitat) i quan estigui calent, tirau-hi els bunyols amb suavitat. Al principi s’enfonsaran però ells mateixos pujaran a la superfície. Quan estiguin daurats d’una banda, feu-los la volta amb cura perquè es daurin també per l’altre costat. Retirau amb una escumadora i col·locau-los en una safata amb paper de cuina per llevar l’excés d’oli. Han de quedar cruixents per fora i mollets per dins.

6. Per acabar, arrebossau-los amb sucre o mel i menjau-los encara calents.

BON PROFIT!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

COMPRA MATERIAL MATEMÀTIQUES 6è

  Benvolgudes famílies, En aquesta circular trobareu el document que us indica com fer la compra del material de matemàtiques pel curs vin...