martes, 27 de octubre de 2020

TALLER CENTMAT


 Divendres passat vàrem fer el taller de Rajoles i mosaics del Centmant. Vàrem poder enraonar molt sobre geometria, aquí teniu un tast del què férem!

Gràcies Susanna i Pere!

lunes, 19 de octubre de 2020

TEXT INSTRUCTIU: RECEPTA DELS BUNYOLS

A Mallorca era tradició que les joves oferissin bunyols als seus pretendents el dia 20 d’octubre, vigília de la festivitat de les Verges.


Ingredients per a 22-24 bunyols:

330 g de moniato o patata bollida amb pell

- 55 ml d’aigua teba

- 6 g de llevat premsat

- 15 g de sucre

- 10 g de saïm
230 g de farina fluixa
- 1 ou
- Oli d’oliva per fregir
- Sucre 
o mel per arrebossar els bunyols


Preparació:

1. Pelau i xafau el moniato o la patata bollida amb una forquilla en un bol.

2. Foneu el llevat i el saïm dins l’aigua teba; afegiu-hi el sucre i mesclau-ho bé. Incorporau l’ou.

3. A poc a poc posau la farina i pastau-ho fins que quedi tot unit. Tapau el bol amb un pedaç de cuina i deixau-ho reposar durant 10 minuts en un lloc càlid, sense corrent d’aire, fins que la massa hi hagi pujat.

4. Després, amb les mans banyades d’aigua, agafau porcions de la pasta i formau boletes amb un forat enmig. Reservau-les sobre el marbre untat també d’oli.

5. A continuació, posau oli en una paella profunda (fins a una mica més de la meitat) i quan estigui calent, tirau-hi els bunyols amb suavitat. Al principi s’enfonsaran però ells mateixos pujaran a la superfície. Quan estiguin daurats d’una banda, feu-los la volta amb cura perquè es daurin també per l’altre costat. Retirau amb una escumadora i col·locau-los en una safata amb paper de cuina per llevar l’excés d’oli. Han de quedar cruixents per fora i mollets per dins.

6. Per acabar, arrebossau-los amb sucre o mel i menjau-los encara calents.

BON PROFIT!!

COMPRA MATERIAL MATEMÀTIQUES 6è

  Benvolgudes famílies, En aquesta circular trobareu el document que us indica com fer la compra del material de matemàtiques pel curs vin...